Bloc informatiu sobre alguns grups de l'ies sa blanca dona d'eivissa, la iniciativa pretén establir un nexe de comunicació amb l'alumnat, a més a més d'informar sobre qualsevol notícia d'interès per als membres de la comunitat educativa.

5 de febrer del 2010

curiositats lingüístiques

Hola, aquí teniu informació sobre l'existència d'una llengua de projecció universal,que malgrat els seus objectius altruistes no ha aconseguit triomfar, per què?

5 comentaris:

  1. EL video m'ha paregut molt interessant ja que fins ara, no havia sentit a parlar sobre aquesta llengua.
    Donant la meva opinió, crec que l'Esperanto no ha tingut exit mundial perque no va arribar a casi ningún lloc i no es una llengua que s'hagi demanat mai, sempre han predominat l'anglés i altres.

    ResponElimina
  2. Trobo que amb l’esperanto va passar el mateix que succeeix amb l'intent actual d'unir Europa culturalment, seguint l'exemple dels Estats Units. Aquesta nova nació nord-americana va començar des de 0, així que tot i que Florida i Alaska estan separades per uns quants milions de quilòmetres. això no impossibilita que comparteixin trets culturals comuns. En canvi Europa arrossega milers d’anys desenvolupant una cultura més o menys diferent a cada país.
    Es per això que el cas de l’esperanto es el mateix. Les llengües estan en continu desenvolupament. Tot i que el francès, l’espanyol, l’italià i el català venen d’una mateixa llengua, cadascuna ha seguit el seu propi camí fins diferenciar-se. Intentar introduir-ne una de nova es molt difícil per això. A més, a principis del segle XX, les guerres mundials i les pròximes dictadures suposaren per a molts països un retrocés i un tancament social envers a altres països.
    No obstant, avui en dia, amb l’escolarització obligatòria tan estesa al món, podria ser possible que aquesta llegua fos apresa arreu del món per les noves generacions.

    ResponElimina
  3. Aquest vídeo m'ha donat mes informació sobre l'Esperanto, la cual llengua no havia sentit ha parlar mai.
    La seva creació estava centrada en que ningun país del mon imposi el seu poder en la llengua, com pot ser el cas de l’anglès. Va ser creat per Ludwik Lejzer Zamenhof ,un polac oculista que al vora els problemes que causava la diversitat de llengües va crear l’Esperanto.
    Aquesta iniciativa em pareix molt poc útil. És una llengua que no podrà avançar mai. El pulmó d’una llengua es la seva utilització, i esta clar que l’Esperanto no podrà ser parlada mai, ja que no serà la llengua materna de ningú.

    Ester Bofill

    ResponElimina
  4. Trobo que era un projecte massa ambiciòs perquè no thotom vol compartir una mateixa llengua. Apart, les diferències de cultura entre la gent ha pogut ser altra dificultat.
    Antonio S.M.

    ResponElimina
  5. No havia sentit mai parlar d'aquest idioma. Ha sigut més important del que em pensava. El tio aquest que el va proposar com a llengua per a tothom no devia estar molt bé de es cap, però no hagués estat malament, perquè així no hauriem d'estudiar tants idiomes. El que més m'ha sorprés és que fins i tot es varen escriure comics en aquests idioma i que a Catalunya estés tant valorat.

    Luis Roselló

    ResponElimina